Logga in på admin.pubq.se med dina användaruppgifter.

Väl där öppnar du upp sidomenyn och väljer alternativet "Produkter".

Här ser du alla befintliga produkter som du har sedan tidigare i ditt register. Är det här den första produkten du lägger till? Ja, då är det bara en tom sida. Klicka på den gröna ikonen för att lägga till en ny produkt.

Lägg till produktinformation

I det här läget fyller du i all relevant information gällande den produkt du ska registrera.

Välj bild... - Välj en visningsbild för den produkt du ska lägga till i produktregistret. Det finns ett bildarkiv bestående av bilder från Compass Group att välja mellan.
Namn
- Produktens namn, exempelvis "Dagens husman".
Namn på bong (valfri) - Om du vill att produkten ska heta något annat på bongen.
Pris i kr - Produktens pris.
Beskrivning (kort) - Fyll i den rätt som gäller för produkten.

Taggar -
Fyll i veckodagen för när den här rätten ska serveras. Det är för att förtydliga för din egen del då flera produkter troligtvis kommer att ha samma namn ( Ex. Dagens husman). Då ser du tydligt för vilken dag just den här "Dagens husman" tillhör.
Läs mer längst ner på sidan under "Förslag för er med lunchmenyer bestående av samma titlar"

Kontering -  Välj rätt konteringsalternativ för att sätta rätt moms på produkten.
Typ av produkt - Tala om vad är det för typ av produkt. Mat eller dryck?

Klicka sedan på spara-ikonen uppe i det högra hörnet för att spara din nya produkt till ditt produktregister.

Skapa sedan upp dina andra produkter på samma sätt eller med hjälp av "Kopiera"-knappen uppe till höger. Då skapas en kopia på produkten med namnet "Dagens ... Kopia". Gör relevanta ändringar för den produkten och tryck på spara.

Tillval (valfritt)

Du kan också koppla olika tillval till dina produkter.

För att sätta upp tillval bläddrar du över till "Tillval"-fliken när du lägger till/redigerar en produkt. Väl där klickar du på rutan "Nytt tillval" och väljer sedan om du vill lägga till en checkruta med ett val eller en lista med flerval.

I det här exemplet väljer vi alternativet "flerval", klickar oss vidare och döper vårt flerval till "Läsk". Till den rutan ska vi sedan lägga in de läsksorter som finns tillgängliga.

Klicka på det gröna plustecknet i rutan som numer heter "Läsk". Fyll i namn och pris på tillvals-produkten i den ruta som dyker upp i mitten av skärmen, klicka sedan på "OK". Gör sedan likadant för att lägga till ytterligare ett tillval.

När du är nöjd med din tillvalsuppsättning klickar du på spara-ikonen upp i det högra hörnet av sidan.

Förslag för er med lunchmenyer bestående av samma titelnamn

Många lunchrestauranger bygger upp sina menyer på "Dagens..." och sedan ett tillägg om vad som är dagens rätt just idag.

För att ni ska slippa gå in varje dag och uppdatera produkten med korrekt maträtt så föreslår vi att ni skapar upp flera rätter med samma titel, men med olika rätter i produktbeskrivningen. På så sätt kan ni sätta upp hela veckans meny samtidigt istället för att gå in och uppdatera varje dag. För tydlighetens skull kan du sedan tagga varje rätt med en veckodag, så du enkelt ser vilken "Dagens husman" som tillhör måndag, och vilken som tillhör tisdag, och så vidare.

Förtydligande

I bildexemplet ovan ligger flera produkter med samma namn, men med olika veckodagar kursiverat under. Dessa rätter är taggade mot en specifik veckodag och innehåller en produktbeskrivning på maträtten för just den dagen.
I det här fallet (restaurang Gemytet) finns det fem produkter som heter "Dagens husman", en för varje veckodag där alla har olika maträtter inskrivet i beskrivningen.

På så sätt har Gemytet alltså kunnat sätta upp fem olika menyer (måndag till fredag) och slängt in en "Dagens husman", en "Gränslöst gott", en "Snabbt och gott" samt en "Grönt och gott" i varje meny. Vid slutet av dagen skiftar man bara meny till nästkommande dags (läs hur du gör här).

Det innebär att man alltså kan göra ett arbete med menyuppdateringen i slutet av veckan. Man går helt enkelt in på varje produkt och byter ut beskrivningen på maträtten från den passerade veckans meny till den nästkommande.
Exempel: gå in på Dagens husman för måndag och ersätt befintlig produktbeskrivning med den kommande måndagens lunchrätt.

Låter det krångligt? Kontakta oss så hjälper vi till.
__________________________________________________________________
Du kan alltid chatta med oss via admin-portalen om du har några frågor. Logga in på admin.pubq.se och klicka på chattbubblan nere i högra hörnet för att starta en konversation med oss.