Surfa in på pos.pubq.se och logga in med dina användaruppgifter.

Väl där så går du till "Kvitton" via sidomenyn och letar upp det kvitto som du vill göra återköp på. Antingen tar du hjälp av sök- och taggfunktionen eller så bläddrar du fram aktuellt kvitto i listan och klickar på den raden. Då får du upp kvittot i sin helhet.

Längst ner i det vänstra hörnet hittar du knappen "Återköp". När du klickat på den knappen begär systemet att du ska fylla i en pinkod som din verksamhet tidigare fått välja. Fyll i den och klicka på "OK".

Nu är återköpet genomfört och registrerat. Kunden kommer se sina pengar på kontot igen inom några bankdagar.

Jag har begärt återköp från Orderhanteraren - hur genomför jag dem?

När du står och hanterar beställningar som kommer in i orderhanteraren är det inte säkert att det finns tid att hoppa mellan de olika apparna. Istället kan du begära återköp direkt via Orderhanteraren och ta hand om dem i slutet av dagen.

För att begära återköp på en beställning i orderhanteraren går du till "Historik"-fliken och öppnar upp en klarmarkerad order genom att klicka på den.

Därefter klickar du på knappen "Begär återköp" och bekräftar ditt val. Din begäran hamnar då i en kö i POS/Kassa-appen där du i slutet av dagen kan hantera alla begärda återköp.

Hantera begärda återköp från orderhanteraren

Surfa in på pos.pubq.se och logga in med dina användaruppgifter.
Gå till sidomenyn och öppna upp kategorin "Kvitton" och välj sedan fliken "Återköp" (där du i det här fallet bör ha en röd notering om att en begäran om återköp har kommit in).

Öppna beställningen och klicka på knappen "Återköp" längst ner till vänster i den ruta (kvittot) som dykt upp på skärmen.

Därefter begär systemet en pinkod som din verksamhet vid ett tidigare skede fått välja. Slå in den och klicka på "OK".

Nu har du begärt återköp från orderhanteraren och även tagit hand om begäran genom att genomföra återköpet i kassa-appen.

Beställaren får en pushnotis från appen att ett återköp är skapat och att pengarna återbetalas inom ett par bankdagar.

__________________________________________________________________
Du kan alltid chatta med oss via admin-portalen om du har några frågor. Logga in på admin.pubq.se och klicka på chattbubblan nere i högra hörnet för att starta en konversation med oss.