Kontrollera inställningar

Gå in på order.pubq.se och logga in med dina användaruppgifter.

Kontrollera att inställningarna för hur beställningarna ska hanteras är korrekt. Det gör du genom att öppna sidomenyn uppe till vänster och bockar i nedanstående alternativ.

1. Välj "Visa Baren och Köket-flödet"
  2. Välj "slå ihop bongar per bord eller rabattkod".
    Det innebär att när gästen beställer i appen och fyller i rabattkoden/utkörningskoden så samlas alla bongar under aktuellt utkörningsställe.

Glöm inte att spara (då laddar sidan om).

Resterande alternativ ska vara avslagna*.

* Önskas bongskrivare så är det Star mC-Print3 som gäller. Kontakta oss om du vill ha hjälp med beställning och konfiguration.

Ta emot och klarmarkera beställningar

Orderhanteraren är sorterad på baren-, köket och historik-flikar. I baren-fliken hamnar alla dryckesbeställningar och under köket-fliken hamnar matbeställningarna. När dessa bongar är klarmarkerade flyttas de till historik-fliken.

Så här kan en bong med två rätter som ska köras ut till ICA se ut i orderhanteraren (se bild nedan). I det här fallet har alltså en, eller flera, app-användare lagt en beställning med rabattkoden/utkörningskoden "ICA".

Hantera bongar

1. Klicka på klockan och för att sätta tid på beställningen, då startas en nedräkning i appen hos beställaren (valfritt alternativ och mest aktuellt för beställningar där gästen ska hämta upp maten i restaurangen. För utkörning gäller uttalat körschema)
  2. Klicka på "Påbörja", då ändrar bongen färg till orange för att påvisa att den är mottagen och påbörjad.
  3. Klarmarkera sedan varje maträtt vartefter de blir färdiga genom att klicka på rättens titel.
  4. När samtliga maträtter är färdiga och markerade klickar du på "Klar" uppe i bongens högra hörn. Den förflyttas då till historik-fliken.

Glöm inte att kolla baren-fliken och hantera dryckesbeställningarna på samma sätt som ovan.

__________________________________________________________________

Du kan alltid chatta med oss via admin-portalen om du har några frågor. Logga in på admin.pubq.se och klicka på chattbubblan nere i högra hörnet för att starta en konversation med oss.