Ett produktregister lägger grunden för att kunna skapa upp menyer. Det är därifrån du hämtar alla dina produkter som du sedan sätter ihop i en schysst meny för appen och expresskassan. Du kan självklart skapa flera menyer och enkelt skifta mellan vilken som ska vara aktiv. En perfekt lösning för dig som exempelvis har en meny under lunchserveringen men en annan för dina kvällsgäster. 

För att sätta upp din meny går du in på PubQ-portalen och klickar dig in på admin-appen. Öppna sidomenyn uppe till vänster i menyraden och välj alternativet "Menyer".

I det här läget kommer du vartefter kunna se vilken meny som du har aktiv just för stunden.

Klicka på den gröna plusikonen för att skapa din meny. Välj sedan ett bra och passande namn innan du går vidare och lägger till den.

Klicka därefter på det valda namnet för att gå in och sätta upp en struktur och lägga till dina utvalda produkter.

Börja med att sätta upp strukturen/kategorierna. Klicka på den gröna "Lägg till"-knappen i någon av de förvalda huvudkategorierna "Mat" eller "Dryck" och välj sedan ett namn för din underkategori. I det här exemplet döper vi den till "Pasta".

Klicka dig in i den nyskapade kategorin och börja söka upp de produkter från produktregistret som du vill lägga till i menyn. Med dra-och-släpp-funktionen kan du vartefter du lagt till produkter även ändra ordning på dem. När du känner dig klar med den underkategorin backar du tillbaka och lägger till så många som du önskar.

Dina ändringar i menyn sparas direkt men vill du göra den aktiv för dina gäster så behöver du klicka på "Aktivera meny" uppe till höger. 

Så här kan ett färdigt menyupplägg se ut när du är klar.

OBS! Tänk på att alla underkategorier måste innehålla minst en produkt för att du ska kunna aktivera menyn. Är det någon kategori som är tom så kommer inte ändringen att slå igenom. Ta då bort den underkategorin eller se till att fylla den med rätt produkter från produktregistret. 

Hittade du svaret?