Packa upp

Börja helt enkelt med att packa upp skrivaren, lägg i en rulle med kvittopapper och stäng luckan.

Anslut nätverkskabel och strömadapter till skrivaren bakom luckan i bakkant.

Håll inne knappen "Feed" (andra knappen från höger) och tryck en gång på strömknappen (längst till höger) så att skrivaren startar. När den börjar skriva ut papper så släpper du "Feed"-knappen. Behåll det sista pappret innehållandes en QR-kod. Du kommer att behöva informationen på den kvittolappen längre fram i guiden när vi konfigurerar och lägger till skrivaren i kassan.

Uppdatera med mC-Print Utililty

Hämta hem appen "mC-Print Utility" från App Store.

Starta appen och gå in under "Star Guide (Initial Settings)".

Klicka på "Find Printer by QR code" och håll telefonens kamera över QR-koden du fick ut på pappret i ett tidigare steg.

Skrivaren registreras automatiskt och du kan genomföra en provutskrift genom att klicka "Yes" i pop up-fönstret.

Backa tillbaka till huvudmenyn (tryck på "Back" uppe i vänstra hörnet) och klicka längre ner på den gröna "Firmware Update" under avsnittet "Others" för att kontrollera om det finns en nyare programvara för skrivaren.

Tryck på "Update" om ny programvara är tillgänglig.

Låt telefonen överföra programvaran till skrivaren. Det tar ett par minuter så låt både telefonen och skrivaren vara igång utan att röra dem.

När uppdateringen är klar får meddelandet om "Success" för uppdateringen.

Konfigurera

I din webbläsare skriver du in skrivaren nätverksadress som du hittar ovanför QR-koden på pappret du skrev ut tidigare. Det är angivet som "IP Adress" och är i formatet som i exemplet i bilden nedan (192.168.11.121).

Klicka på "Login" under kategorin "System Access".

Logga in med användarnamn "root" och lösenord "public".

När du loggar in ombeds du att byta lösenord. Du väljer själv om du vill följa rekommendationen att byta lösenord. Vill du behålla standardlösenordet klickar du på "Avbryt". Det går inte att logga in utifrån internet så det är ingen risk att låta lösenordet public vara kvar.

Klicka på "CloudPRNT" i kategorin "Network Configuration". Väl där ändrar du "CloudPRNT Service" till status "ENABLE". Ange "Server URL" till https://pubq-print-api-prod.azurewebsites.net och tryck på den blå knappen "submit" för att godkänna dina ändringar.

Tryck på "Save" som blinkar rött i vänstersidan och därefter på den blå knappen "Execute" för att spara inställningarna till skrivaren.

Skrivaren är nu klar att användas och läggas till i PubQ - vilket vi ska gå igenom i nästa steg.

Lägg till skrivare

Logga in i kassan, öppna sidomenyn till vänster och klicka på "Skrivare".

Tryck på knappen "Lägg till" och ange ett namn för din skrivare och den MAC-adress du hittar på din tidigare utskrift med QR-koden på. Spara genom att trycka på "OK".

Klicka på din skrivare i listan och välj att sätta den som standard för den här kassan och datorn.

Din skrivare uppdateras och erhåller en bock i högerkant. Lägger du till fler skrivare så väljer du här vilken av dem som skall användas för den här datorn.

Nu är du klar med konfigurationen och kan använda din skrivare.